ВИСОКА СПИРАЧНА ЕФЕКТИВНОСТ, ПРИ ПО-МАЛКО ТЕГЛО!

Снимка

САФ-ХОЛАНД добави два нови спирачни апарата към продуктовата си гама: Knorr ST6 и SBS 2220 H01 заместват доказалите се вече апарати и понижават теглото на мостовете на превозното средство.

 

Олекотяването на индустриалните превозни средства повишава ефективността им: ремаркетата с компоненти, чието тегло е оптимизирано, са по-леки в не натоварено състояние, което позволява да се транспортират

повече стоки на всеки курс. Това удължава живота на ремаркетата и полуремаркетата, намалява трафика по пътищата в дългосрочен план и предпазва околната среда. При същия полезен товар по-леките ремаркета/полуремаркета спестяват гориво и намаляват общите разходи на собствениците.

„Олекотените ремаркета подобряват екологичния и финансов баланс на транспортните фирми и ние от САФ-ХОЛАНД ги подкрепяме с нашите оптимизирани компоненти“ - казва Стефан Хейдрих, вицепрезидент инжинеринг.

САФ-ХОЛАНД добавя нови два спирачни апарата към гамата си. От края на ноември 2018 г., 22,5-инчовата дискова спирачка SBS 2220 H01, разработена съвместно с Haldex, замени предишната спирачка (SBS 2220

H0). От средата на януари 2019 г., ново разработената спирачка Knorr ST6 ще замести доказаната 19.5” спирачка Knorr SN6. И при двете спирачки САФ-ХОЛАНД оптимизира топологията на отделните части.

„Ефективността на спирачната система и експлоатационният живот на нашите два ново разработени спирачни апарата са на същото високо ниво, а накладките, както обикновено, имат най-високо качество“, обяснява Ралф Аумюлер, ръководител на проекта и отговорник за производството на новите спирачни апарати.

SBS 2220 H01: за натоварване на мостовете до 10 тона

Новите апарати SBS 2220 H01 намаляват теглото на ремаркето с по 5 килограма на мост. Собствената маса на спирачния апарат и накладките е само 29,5 килограма. Дисковият спирачен апарат с диаметър 22,5" е с оптимизирана скоба за задържане на накладката и е предназначен за спирачен момент до 20 кНм. Новите апарати SBS 2220 H01 са подходящи и за полуремаркетата и ремаркета с централна ос и натоварване на мостовете до 9 тона.

Knorr ST6: 6 килограма по-малко на мост

Новите апарати Knorr ST6 намаляват теглото на ремаркето с до 6 килограма на мост. Спирачният апарат заедно с накладките тежи 31,5 килограма. Новите дискови спирачки, също като Knorr ST7, са оборудвани с капсулован

лагер. Knorr ST6 е проектиран за спирачен момент до 19,3 кНм. Те са подходящи за ремаркета с натоварване на мостовете до 11 тона, включително за гуми с размер 19,5“.

Ефективно и удобно за потребителя

Дисковите спирачки от САФ-ХОЛАНД се характеризират с дълъг експлоатационен живот и лесни за поддържане дискове и накладки. Това се проявява най-силно, когато те се използват заедно с технологията на САФ - ИНТРАДИСК плюс Интеграл. Двукомпонентният спирачен диск, произведен със съчетаването на различни, специално съвместими материали, удължава значително експлоатационния живот на възела.

По-лесна поддръжка с универсалния ремонтен комплект за спирачни апарати (арт. № 3 434 3328 02 )

Механиците ще използват същите инструменти за новите дискови спирачки: универсалният ремонтен комплект съдържа всички инструменти, необходими за поправката и поддръжката на новите дискови спирачки от САФ-ХОЛАНД, както и на други видове спирачки, включително Wabco и Haldex. Инструментите от ремонтния комплект са ясно подредени, лесно достъпни и удобни за пренареждане, ако е необходимо.

Свързани производители